Vi kan alle have perioder i vores liv, hvor vi er fastlåst i den dagligdag, vi går rundt i. Vi kan have en følselse af, at løbe ind i de samme problemer igen og igen, uden at vide hvordan vi kan ændre det. Vores egne fortællinger om os selv, kan låse os fast i et bestemt uheldigt mønster og fuldstændig tage magten.
Via bla. den narrative tankegang, sætter vi fokus på individet, så problemet ikke bliver en del af personen. Vi skiller problematikkerne fra personen, så personen igen kan være sig selv og kigget på problemet udefra, som noget der er blevet pålagt en, igennem det liv man har levet.
For at bryde de tidligere så dominerende historier i en persons liv, sættes der fokus på de unikke hændelser. Her menes hændelser der modsiger eller falder udenfor problemhistorien. Disse unikke hændelser kan fungere, som en dør ind til den nye historie om dig. Dette kan få personen til, at se verden på en ny måde og handle anderledes i den.
Ved genforfattende samtaler inviteres personen til at gå videre med, at udvikle og fortælle historier om deres liv, men de hjælper også mennesker med at inkludere nogle af de mere oversete, men betydningsfulde oplevelser og begivenheder, som er ude af trit med deres dominerende problemhistorie.
det er vigtigt for os, at stille os åbne i samtalen og lade det du bringer op, forme terapiens indhold.
"Hvis personen er problemet, er der meget lidt at stille op bortset fra, at gribe til selvdestruktive handlinger.
Men hvis en persons forhold til problemet bliver mere klart defineret og, at problemet bliver problemet og personen bliver personen, viser der sig en lang række muligheder for at ændre på dette forhold."
- citat Michael White.
Klientens fortællinger
Den Narrative indgangsvinkel viser hvordan de historier, klienterne fortæller om sig selv, kan tage magten fra dig og låse dig fast i bestemte uheldige mønstre.
Vi kan i fællesskab ændre på disse fortællinger, så det er dig der får magten over din tilværelse tilbage.