Jysk Terapi Center

Kontakt mig uforpligtende:
51 21 61 21

Vejen til indre ro


De senest år har mindfulness lagt sig øverst på hitlisten for moderne selvudvikling. Det kobles på alt, fra måden vi spiser på og forebyggelse af stress til virksomhedsledelse. Men hvad er mindfulness egentligt? Og hvorfor er det blevet så populært? Hvad kan du bruge det til?

Forestil dig, at du er i stand til at obsevere dine tanker. At du i stedet for at blive opslugt af følelsen af nervøsitet, lige inden du skal tale i en forsamling, trækker vejret dybt og observerer din nervøsitet. Mærker efter i hele kroppen, hvordan den føles lige nu. At du tager katasrofetankerne i hånden i stedet for at kæmpe imod dem, og at nervøsiteten derfor lidt efter lidt mister sit overtag. Mindfulness er at have din opmærksomhed forankret i nuet på godt og ondt. Ordet mindfulness kan oversættet til bevidst nærvær, og det udspringer af en urgammel, buddhistisk tradition, hvor munkene gennem en livslang praksis og meditation opnår indsigt. I 1979 indførte amerikaneren Jon Kabat-Zinn et mindfulness program ved University of Massachusetts som behandling til kronisk syge mennesker. Siden da har mindfulness spredt sig til hele den vestlige verden som en livsstil og som sygdomsbehandling, smertelindring og stressforebyggelse.

 

Det lover mindfulness

  1. Du kommer til at leve mere intenst i nuet og mindre i fortidens ærgelser og fremtidens bekymringer
  2. Indre ro og balance. Mindfulness modvirker angst, stress og depression. Du bliver bedre til at håndtere kriser og uventede situationer
  3. Bedre kontakt med dig selv og andre. Du bliver ikke blot mere opmærksom på dine egne følelser og tanker, du bliver også mere empatisk og venlig i dine relationer til andre.
  4. Styrket sundhed og immumforsvar
  5. Glæde ved at være til. Du bliver i stand til at anskue livet og dets hændelser i et mere positivt lys.

Øvelser til daglig træning

Kropsskanning


En øvelse, hvor opmærksomheden guides rundt til alle dele af kroppen. Fokusere trin for trin på hver enkel legemsdel, start med den ene fod og slut med hovedet og til sidst hele kroppen

Meditation fx. Åndedrætsmeditation


Du kan bruge guidede meditation-cd ´er, hvis du har brug for hjælp. Det er en god ide, at meditere hver dag. Enten stående, gående, siddende eller liggende.

Mindfulness-YOGA


En rejse ind i kroppens fysiske tilstand og i sindets reaktioner. Det handler om at mærke, hvad kroppen kan være med til og mærke efter med åbenhed og nysgerrighed. For mange er yogaen en konkret støtte i forhold til at give slip på tankerne, og observere, hvad der sker i krop og sjæl.

 

Mindfulness spisning

Tag fx. et æble i din hånd og fokuserere kun på æblet. Se på det, mærk dets vægt, duft til det, skær det ud i både, og tag nu en æblebåd i munden. Tyg den langsomt og med fuldt fokus. Læg mærke til smagen, konsistensen, saften og duften. Hvordan føle det, når du synker? Vær fem minutter om at spise æblebåden på denne måde.

Jysk Terapi Center v/Lars Graagaard
Dudal Webdesign
Lars Graagaard
Psykoterapeut
Tag springet og få startet en sund process. Skriv dit nummer, så ringer jeg.
Skolegade 38, 7500 Holstebro, Se kort
Østerbyvej 2, Bølling, 6900 Skjern, Se kort
Eskær 13, Tråsbøl, 6200 Aabenraa, Se kort